Начало За нас Нашите стандарти Построено Жилища в строеж ТОП Оферти В детайли Контакти
 Търсене
Град/Село:
Вид на имота:
Строителен етап:

 Новини

14/10/2010
Въведена е в експлоатация нова сграда с адрес Асеновград, ул. " Цар Освободител " № 26
Въведена е в експлоатация нова сграда с адрес Асеновград, ул. " Цар Освободител " № 26. Желаем на вс
още »

18/11/2009
29- та ПОСТРОЕНА ЖИЛИЩНА СГРАДА
Въведена е в експлоатация 29 - тата жилищна сграда на ул. " Бойка Войвода " в Асеновград, постр
още »

25/05/2009
Стандартите 18001:2007 и 14001:2004
Дружество  “Астрой ” ЕООД прилага стандартите ISO 14001: 2004 и OHSAS 18001:2007. Това са станд
още »


 Newsletter
Дайте ни Вашият E-mail и бъдете винаги информирани за последните новиниНовини
     5 

23/10/2006
Публикация във в. " Строителство градът "

Представяме на Вашето внимание статията за строящата се от Дружество " Астрой " ЕООД църква " Св. Марина " в Асеновград, публикувана във в. " Строителство градът ", бр. 40, 23.10.2006 г. - 29.10.2006 г. с автор Ели Крумова:

 

Изграждат черквата „Св. Марина” с дарения

Обект  Православен храм „Св. Марина”

Инвеститор    Църковно настоятелство при храм „Св. Марина”

Проектант      Арх. Стела Дулева, със съдействието на фирма „Урба-А”

Изпълнител    „Астрой” ЕООД, Асеновград

Консултант    „Веда - 2000” ЕООД

РЗП     320 кв.м

Ели КРУМОВА

 

Приключва грубото строителство на новия православен храм „Света Марина”, информираха инвеститорите от църковното настоятелство. Храмът, който се строи изцяло с дарения, е разположен в началото на Асеновград, вдясно от основния път от Пловдив за Смолян. Архитектурната разработка е дело на арх. Стела Дулева, с техническото съдействие на Архитектурно бюро „Урба-А”, Пловдив. В проектирането участват още: инж. Румяна Ахрянова (част „Строителни конструкции”), инж. Райка Чупаринова (част „Електро”), инж. Митко Захариев (част „В и К”), инж. Нели Мелева (част „ОВИ”). В част „Вертикална планировка” проектът е на инж. Васко Герасимов. Главен изпълнител на строително-монтажните работи е асеновградската фирма „Астрой” ЕООД. Консултантската и надзорна дейност в процеса на строителството упражнява фирма „Веда- 2000” ЕООД.

„Старата черква „Св. Марина” разрушена преди години при изграждането на шосето от Пловдив за Смолян. Запазен е само иконостасът й, който в момента се съхранява в параклиса „Св. Василий”, разказва арх. Стела Дулева.

Новият православен храм „Св. Марина” се разполага в имот с площ от 3,5 дка. Обектът е с разгъната застроена площ от около 320 кв.м. Около черквата се ситуират в общ сграден комплекс: неделно училище, трапезария, църковен магазин и дом за свещеника с библиотека, които ще се изградят на следващ етап от строително-монтажните дейности. 

Храмът е разположен средищно на терена. Ситуирането му е съобразено с църковните канони – входът да е от западната страна на сградата, а олтарът да е от изток. На първия етаж се намират още: помещение за кръщене, изповедалня и канцелария. Еднораменна стълба свързва първото с второто нива, където е разположена галерията за хора. От нея, чрез вита стълба се стига до камбанарията.

Църквата е еднопространствена, куполна, като се избягват подпорите в общото вътрешно пространство. От западната й страна се разполага вътрешно дворно пространство, оградено от околното жилищно застрояване с допълващата застройка на площ от 260 кв.м (църковният магазин и неделното училище). Закътаното площадно пространство е характерно за българските църкви и храмове, уточнява арх. Дулева. Освен съществуващата висока растителност, се предвижда дворът да е богато озеленен и с цветни партери. Дворното пространство е закътано и с паркови елементи: перголи и беседки. Осигурен е и паркинг за посетителите на православния храм.

На източната ограда от страна на входния булевард на Асеновград, е предвидено да се изгради проскинитарий - малък параклис за храмовата икона. Проскинитарий се ситуира и от западната страна на парцела при централния вход. Предстои полагане на топло- и хидроизолация на сградата.

Новата черква "Св. Марина" ще е 12-та в Асеновград, който е известен като „Малкия Ерусалим”, защото в него има 11 църкви и 53 параклиса. Градът е обкръжен и от четири манастира. Най-големият и най-старият е "Св. Богородица Успение" в Бачково. "Св. Неделя" или Араповски манастир край Златовръх пък е единственият полски манастир в България. Преди 22 години "Св. Кирик и Юлита" със средства на ЮНЕСКО бе превърнат в творчески комплекс на българските архитекти. Над града е единственият женски манастир - "Св. Петка". Най-старият храм в Асеновград е "Св. Богородица Успение", наречен още "Месохората". В него се намира една от чудотворните икони на Божията майка. Според поверието градът се закриля от Св. Богородица. В нейна чест се правят литийни шествия два пъти в годината. Подобна традиция е съхранена единствено в Цариград и Ефес. В общината храмовете са 36, а параклисите – 198 на брой.

30/10/2006
Две сгради в родопски стил оформят нов комплекс на панорамния път Пампорово - Смолян

Това е заглавието на нова статия във в. " Строителство градът " , бр.41, 30.10.2006 г. - 05.11.2006 г.с автор Светла ДОБРЕВА за вече изградените в груб вид сгради, чието строителство започна през март.2006 г.:

 

Две сгради в родопски стил оформят нов комплекс на панорамния път Пампорово - Смолян

 

Обект  Апартаментен комплекс, к.к. „Пампорово”, ядро „Райковски ливади”

Инвеститор    „Видмакс” ЕООД - Асеновград

Проектант      „Архперо” ЕООД - Смолян

Изпълнител    „Астрой” ЕООД - Асеновград

Консултант    „ДАРА - контрол” ООД

РЗП     2431 кв. м

 

 

В едно от най-предпочитаните нови курортни ядра на „Пампорово” - Райковски ливади, асеновградската фирма „Астрой” изгражда малък ваканционен комплекс в традиционния родопски стил. Обектът е ситуиран върху 2358 кв. м терен с лице на главния път Пампорово - Смолян, в непосредствена близост с бившата почивна станция „Мирчо войвода”, и на 800 м от ски-пистите. Комплексът обединява две  жилищни структури с общо 28 апартамента за целогодишно обитаване и обществено-обслужваща част. Инвестицията е предприета от „Видмакс” ЕООД, Асеновград. Проектът е разработен от архитектурно бюро „Архперо” с водещ архитект Атанас Каджебов.

Теренът е с изложение юг-югоизток, с денивелация от 5-6 метра в посока северозапад-югоизток. Композиционно сградите са разположени в северозападната част на парцела, а в източната част е оформен наземен паркинг за 8 леки коли. В свободното пространство между двете сгради е осигурена възможност за още шест паркоместа.

Двете сгради са с три надземни и един полуподземен етаж с обща РЗП 2431 кв. м и устройствени показатели: Пзастр. 24,84 кв. м, Кинт. 1,031 и Позел. 50,70%. 

По-голямата къща е с РЗП 1777 кв. м. Тя е решена на два блока на фуга, с двустранно разположение на хотелските стаи на югоизток и северозапад. Полуподземният етаж (кота -0.60) е наситен с обществено-обслужващи обекти - ресторант с капацитет 49 места, фитнес зала и ски-гардероб.

Жилищната част съдържа 22 апартамента с площ от 45 до 95 кв. м. Тя е развита на три нива, като за всяко жилище е предвиден най-малко един балкон, просторна дневна с кухненски бокс, санитарен възел и баня, една, две или три спални помещения.

Втората къща е с РЗП 580 кв. м. Целият полуподземен етаж е оформен с пет гаражни клетки. На трите жилищни етажа са разположени по два апартамента с различна площ, варираща от 67 до 90 кв. м.

Архитектурното решение на комплекса се явява естествено продължение на традиционния стил на самобитната родопска архитектура. Конструкцията на сградите е е монолитна стоманобетонна, с тухлени ограждащи стени. По фасадите се предвижда полагане на топлоизолационна система и полимерна мазилка. По цокли и цокълни етажи е заложена редова каменна облицовка. Покривът е проветряем, с дървена конструкция, защитена с хоризонтална стоманобетонна плоча. Покриването му е с керемиди (ламарина с PVC покритие). Дограмите ще се изпълнят с PVC профили и двуслоен стъклопакет. Предложени са три вида парапети - плътни, комбинирани - плът и дърво, и изцяло дърво.

Всички помещения се облицоват с гипскартон, като за мокрите е два пласта водоустойчив. В интериора ще се използват каменни и керамични настилки, като за представителните части и стълбищата е предвиден гранитогрес. 

Жилищата ще бъдат завършени „до ключ” с напълно оборудвани кухни и сервизни възли и парно отопление.

Комплексът ще разполага с денонощна охрана и целогодишна поддръжка. В момента се изпълнява грубия строеж. Пусковият срок е планиран за октомври 2007 г.   

 

     5 
Начало | За нас | Нашите стандарти | Построено | Жилища в строеж | ТОП Оферти | В детайли | Контакти
© Astroi-bg.com. Всички права запазени 2005 Изработка MediaPointDS.com